viernes, junio 08, 2007

Globalització

La Globalització és un fenomen que s'ha posat de moda a la nostra societat, tant al món occidental com a l'oriental.
Des del punt eimològic, "globalizar" s'entèn como "generalitzar" o "expandir" i, certament, això està succeïnt. Ho podem veure des de diverses perspèctives. Avui en dia es pot menjar plats típics espanyols a Anglaterra o menjar típic italià a Espanya.
Un altre aspecte és que es pot accedir a la informació des de qualsevol banda del planeta gràcies a la televissió, premsa o Internet. Relacionat amb això, podem tenir contacte amb gent que estigui a quilometres de distància per mitjà del telèfon, fax, correu electrònic o xat, la distància ja no és cap problema.

Les grans triomfadores són les empreses multinacionals com ara coca-cola, nike, mc donalds, etc. Però no tothom està a favor d'aquest fenomen, sinó que hi ha gent, sobretot dels països menys desenvolupats que troben que les seves costums es veuen reduïdes enfront dels desitjos capitalistes de les grans potències mundials, els EUA, l¡Europa occidental i el Japó. Un dels personantges més famosos dins del fenomen oposat, antiglobalització, és el músic Manu Chao.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Tienes un hermano que se llama Jose Lopez Ruz y otro que se llama Javier... El apellido Lorca te resulta familiar?

Anónimo dijo...

Perdone pero no le acabo de entender.

NO tengo ningun hermano que se llame JOSE O JAVIER...
¿lorca? , ¿el poeta?


un saludo
Luis